Няма точно опредлено време, в което можем и трябва да се насладим на една топка сладолед. Без значение дали е зима или лято, пролет или есен, няма по-вкусно и харесвано сладко изкушение от този десерт (освен може би шоколадът, но това е друга тема). Още по-вкусен е обаче, когато всеки сам си го приготви вкъщи по свой собствен вкус и рецепта.
Ето я и нашата вкусна сладоледена рецепта:
Необходими продукти:
- 2 банана
- 100 гр боровинки
- 100 гр малини, ягоди или череши (по избор)
- 200-300 мл лешниково мляко
- 1 с.л. лешников тахан
- 1 с.л. мед
- 100 гр кашу
Начин на приготвяне:
Нарязвате плодовете на кубчета и ги поставяте в плик с вакуум, след което замразявате. След като се замразят добре, поставяте плодовете в блендер и ги смилате. Постепенно към тях прибавяте лешниковото мляко до получаване на кремообразна смес. Накрая добавяте тахана и меда. Полученият вече сладолед се разпределя в купи и се прибира във фризера за 2 часа. Преди да се поднесе се поръсва с фино смляното кашу и се украсява с плодове (по избор).


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
