Една рецепта, която на пръв поглед е изключително лесна за приготвяне и за интерес на кулинарните естети има множество интерпретации нявсякъде по света. Според легендите „спагети ала Карбонара“ първоначално са приготвяли италианците, които са добивали дървени въглища по време на Втората световна война. Това са били изключително тежки години и за това работниците са използвали най-евтините продукти – паста и яйца и са добавяли по съвсем малко бекон, за да не са абсолютно постни спагетите.

Необходими продукти:

  • 1 пакет спагети
  • 400 мл млечна сметана
  • 300 гр бекон или шунка
  • 200-300 гр пармезан
  • 1 глава кромид лук
  • 5 жълтъка
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Лукът се нарязва и запържва заедно с бекона до златисто. Жълтъците се разбиват със сметаната, след което се добавят при бекона и лука, като се разбърква непрекъснато, за да не се пресече. Когато сосът се сгъсти се добавят сварените спагети и се разбърква. При сервиране порцията се поръсва с пармезан и черен пипер.

Напиши коментар