За голяма изненада на много хора, сладкото под каквато и да е форма има изключително малко и ограничено присъствие в българската традиционна кухня. Рецептата, която ще ви предложим, взимаства идеи от кухните на други народи, където захарните изкушения са често срещани и предпочитани от хората.

Необходими продукти:

2 пакета точени кори за баница

200 гр. обикновен локум

300 гр. натрошени орехи

200 гр. захар

100 мл. олио

200 мл. вода

пудра захар (по избор)

Начин на приготвяне:

Разстилате корите по две една върху друга, намазват се с малко олио, след което поставяте орехите и локума, който предварително е бил нарязан на малки кубчета. Завивате кората и редите в кръгла, предварително намаслена тава. Действието се повтаря с всички кори до запълване на тавата. Печете на предварително загрята фурна в продължение на 30 минути.

Докато баница е във фурната, загрявате водата заедно със захарта, за да може да се разстопи добре. С получения захарен сироп заливате вече изпечената баница, след което оставяте да изстине и поеме сиропа. При сервиране може парчето да се поръси с пудра захар (по избор).

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.