Всяка една добра домакиня трябва да умее да приготвя и да радва своето семейство с неустоими домашни сладкиши. И понеже знаем колко не лесна е домакинската работа, ще ви предложим едно сладко изкушение, което не отнема много време, но за сметка на това е изключтиелно вкусно.
Необходими продукти:
За блата:
- 100 гр. натурален кувертюр
- 50 гр. краве масло
- 100 гр. захар
- 100 гр. брашно
- 50 гр. какао
- 2 яйца
За крема:
- 300 гр. скир
- 300 гр. натурално крем сирене
- 100 гр. пудра захар
За украса:
- 500 гр. ягоди
- 100 гр. кувертюр
- 1 стрък мента
Начин на приготвяне:
Разтопяваме 100 гр. натурален кувертюр на водна баня, след което към него добавяме маслото. В дълбока купа разбъркваме яйцата и захарта, след което добавяме разтопения шоколад, какаото и брашното. Разбивате всичко до получаване на еднородна смес, която се изсипва в кръгла тава и се пече 12-15 мин. в предварително загрята на 180° фурна. След като блатът е готов, изчакваме да изстине напълно.
За крема смесваме крем сиренето със скира и пудрата захар. Разбъркваме добре трите съставки до получаване на еднородна смес. След като кремът е вече готов, го намазваме върху блата и оставяме полуготовия сладкиш за около 2 часа в хладилника, за да стегне.
За украсата разтопяваме остатъка от натуралния кувертюр и потапяме поотеделно всяка ягодките в него. После оставяме и тях в хладилника, за да стегнат. На финала украсяваме чийзкейка с шоколадовите ягоди и украсяваме с ментовите листа.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
