Страстта, която влагат италианските кулинарни майстори, при приготвянето на ястията, е като магия, която оставя в плен всеки един, който е дръзнал да вкуси от това вълшебство. Ето защо ще ви пренесем в една типична кулинарна идилия, която ще обостри максимално вкусовите ви рецептори и ще ви накара да забравите за липсата на месо и месни продукти заради поста до Великден. Това кулинарно вълшебство освен всичко друго е и изключително лесно и бързо за приготвяне. 

Необходими продукти:

  • 1 пакет паста
  • 2 средно големи патладжана
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2-3 скилидки чесън
  • чери домати
  • пресен магданоз
  • пресен босилек
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган запържвате предварително нарязаните на кубчета лук и патладжан. След това прибавяте чесъна и чери домати и задушавате за около 20 минути.

Междувременно сварявате пастата в подсолена вода. Отцеждате я като запазите 1/2 чаша от водата. Връщате пастата в същия съд и прибавяте запържените зеленчуци. Добавяте вода, ако е необходимо.

Ястието престоява 10 миутки на слаб огън, след което се овкусява със свежия магданоз, босилек, розмарин, мащерка и черен пипер. Подправките се добавят накрая, за да може вкусът и ароматът да бъдат усетени.

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.