Палачинката е традиционно тестено изделие, което както много други кулинарни предложения, се приготвя по-различен начин на различните места. Не напразно се смята, че в различните култури палачинките имат своите характерни специфики в начина на приготвяне. Във Франция традиционно се овкусяват със сладко или шоколад и са изключително тънки и фини. За сметка на това обаче в Индия палачинките се приготвят от оризово брашно и се сервират предимно пикантни, овкусени с различни солени продукти.

Необходими продукти:

  • 50 гр краве масло
  • 150 гр брашно
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 2 яйца
  • 1 пакетче бакплувер
  • 1 щипка сол
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя сместа за палачинките като се разтопява маслото и към него се добавят киселото мляко, яйцата, брашното, бакплуверът и щипката сол. Разбърква се добре до получаването на хомогенна смес, след което се оставя да преседи 10 минути на стайна температура. 

За изпичането на палачинките е необходим средно голям тиган, който се загрява добре, след което се слага съвмсем малко олио (няколко капки) и добавяме от тестото. Палачинките се изпичат от двете им страни, като се обръщат внимателно, за да не се разделят на отделни парчета.

Бавно и на слаб огън се приготвят всичките палачинки. Могат да бъдат поднесени и овкусени с шоколад, карамел, конфитюр, мед и различни плодове по избор.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.