Всяка една добра домакиня казва, че най-вкусните ѝ ястия стават, когато е слагала продуктите "на око". За целта обаче тя е натрупала дълъг стаж в кухнята и може да прецени какво и колко да сложи, без да го мери.

За всеки един прохождащ в професията кулинар обаче най-големият кошмар е да се сблъска с рецепта, в която са посочени продуктите и количествата им. А още по-сложно става как да се измерят те.

Започва едно безкрайно чудене колко точно са 200 грама брашно или 75 милилитра мляко и т.н.. Ако пък и математиката не е от силните ви страни и нямате под ръка кухненска везна или мензура, тогава съвсем сте го закъсали.

Но не се отчайвате. С времето ще натрупате опит и вие ще можете да преценявате "на око" кое и как, а до тогава може да ползвате следните улеснения от снимките по-долу. В тях са събрани количествата от най-често използваните продукти, измерени с чаена и кафена чаша, със супена и чаена лъжица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook.

Напиши коментар