От толкова варени яйца вече ви се обръщат "белтъците". Решението е да ги преобразите в нещо по-вкусно и по-любимо от това просто да ги ядете посолени или в зелена салата. Те са универсална и полезна храна, която лесно се комбинира. Ако все още имате сварени яйца, не им давайте шанс да заминат на боклука. Опитайте с тези няколко идеи, с които да ги оползотворите. Без точни количества, само продукти, другото ще е на вкус.

Разядки

За Шопски хайвер яйцата минават през рендето и добавяте масло, сирене и червен пипер. Мажете на филия, става чудно за хапване!

Разядка с майонеза горчица и кисели краставички, яйца, сол и пипер. Върви с вино! Върви и с една домашна ракия с лед!

Рулца от раци с майонеза и царевица, сол и черен пипер и натрошени яйца. Вкусотия!

"Млечната салата" не е за изпускане. Режете на ситно стрък пресен чесън и пресен лук. Добавяте кисело мляко, разбира се сол и малко черен пипер и яйцата. Може да натрошите и сухар, за да получите по-гъста смес! 

Пастет вариант едно. Сварен свински дроб се овкусява и се добавят раздробените яйца и олио и пасирате. Прибавяте още скилидка чесън, за да събудите апетита. Чуден пастет и то домашен!

Пастет втори - с маслини. Маслини около 2 шепи /без костилките/, малка глава лук, 2 яйца, 1 лъжица зехтин и пипер. Без сол. Всичко се разбърква с пасатор или в блендер. Препичате няколко филийки и започвате.

Стига салати и разядки, за достоен край на яйцата може ги топнете в тази тавичка с тези другарчета. Има и точна рецепта!

Необходими продукти:                                                                             

  • 200 гр. кайма                                                              
  • 100 гр (5 с.л.) доматено пюре
  • 100 гр кашкавал 
  • 1 малка глава лук
  • 10 яйца
  • 1 шепа магданоз
  • сол и пипер 

За сос бешамел:

  • 1 пакетче масло /малко/
  • 1 литър мляко
  • 2 с.л брашно с връх
  • сол
  • пипер
  • индииско орехче

Запържвате лука до омекване, след това слагате каймата, докато стане на "трохи" и добавяте доматите. Подправяте със сол, пипер и магданоз и махате от котлона. Яйцата се режат на половинки, жълтъкът се прибавя към каймата и се разбърква добре. Следва да напълните яйцата със сместа. Приготвяте сос бешамел, като запържвате брашното в маслото. След това бавно наливате млякото и подправяте. Покривате пълнените яйца с белия сос, след това и с настъргания кашкавал. Печете във фурната, докато кашкавалът се разстопи.

Да ви е сладко!

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.