От толкова варени яйца вече ви се обръщат "белтъците". Решението е да ги преобразите в нещо по-вкусно и по-любимо от това просто да ги ядете посолени или в зелена салата. Те са универсална и полезна храна, която лесно се комбинира. Ако все още имате сварени яйца, не им давайте шанс да заминат на боклука. Опитайте с тези няколко идеи, с които да ги оползотворите. Без точни количества, само продукти, другото ще е на вкус.
Разядки
За Шопски хайвер яйцата минават през рендето и добавяте масло, сирене и червен пипер. Мажете на филия, става чудно за хапване!
Разядка с майонеза горчица и кисели краставички, яйца, сол и пипер. Върви с вино! Върви и с една домашна ракия с лед!
Рулца от раци с майонеза и царевица, сол и черен пипер и натрошени яйца. Вкусотия!
"Млечната салата" не е за изпускане. Режете на ситно стрък пресен чесън и пресен лук. Добавяте кисело мляко, разбира се сол и малко черен пипер и яйцата. Може да натрошите и сухар, за да получите по-гъста смес!
Пастет вариант едно. Сварен свински дроб се овкусява и се добавят раздробените яйца и олио и пасирате. Прибавяте още скилидка чесън, за да събудите апетита. Чуден пастет и то домашен!
Пастет втори - с маслини. Маслини около 2 шепи /без костилките/, малка глава лук, 2 яйца, 1 лъжица зехтин и пипер. Без сол. Всичко се разбърква с пасатор или в блендер. Препичате няколко филийки и започвате.
Стига салати и разядки, за достоен край на яйцата може ги топнете в тази тавичка с тези другарчета. Има и точна рецепта!
Необходими продукти:
- 200 гр. кайма
- 100 гр (5 с.л.) доматено пюре
- 100 гр кашкавал
- 1 малка глава лук
- 10 яйца
- 1 шепа магданоз
- сол и пипер
За сос бешамел:
- 1 пакетче масло /малко/
- 1 литър мляко
- 2 с.л брашно с връх
- сол
- пипер
- индииско орехче
Запържвате лука до омекване, след това слагате каймата, докато стане на "трохи" и добавяте доматите. Подправяте със сол, пипер и магданоз и махате от котлона. Яйцата се режат на половинки, жълтъкът се прибавя към каймата и се разбърква добре. Следва да напълните яйцата със сместа. Приготвяте сос бешамел, като запържвате брашното в маслото. След това бавно наливате млякото и подправяте. Покривате пълнените яйца с белия сос, след това и с настъргания кашкавал. Печете във фурната, докато кашкавалът се разстопи.
Да ви е сладко!


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
