Ясно е, че хладилникът е нашият ценен помощник в удължаване живота на хранителните продукти. Истината обаче е, че в някои случаи той не ни върши добра услуга, напротив – намалява вкусовата стойност на нещата, престояли на минусови температури. Така че ако сте претъпкали хладилника до пръсване и се чудите какво да извадите, ето ви няколко добри идеи.

  • Лук и чесън – нямат нужда от студено, защото така губят от ароматността си и стават сухи. Достатъчно е да ги сложите в някой шкаф по-близо до пода, където няма опасност да хванат плесен.
  • Домати – в хладилника само ще омекнат и няма да са толкова апетитни. По-добре ги оставете на стайна температура, по възможност на пряка слънчева светлина.
  • Цитрусови плодове – нали не сте забравили, че идват от мек климат. Затова препоръчително е да ги съхранявате на стайна температура. В случай че сте ги срязали, сложете ги в кутия или ги увийте във фолио.
Напиши коментар