Макар серумът на младостта все още да не съществува, има начини да се чувстваме и да изглеждаме по-млади. Ето какво препоръчват експертите.

  • Спрете захарта

Когато става въпрос за красота и младост, захарта е най-големият враг. Не само, че повишава риска от диабет и рак, но и пречи на обновяването на клетките. Захарта в напитките и храните може да ви накара да изгледате по-стари и подпухнали. Сведете захарта до минимум, тялото не се нуждае от нея.

  • Пийте кафе

Пиенето на кафе и чай е свързано с понижен риск от диабет, рак и деменция. Само внимавайте да не прекалите с кофеина, защото може да доведе до странични ефекти. Прекалено много кафе води до главоболие и стомашни проблеми. Едно-две кафета на ден е препоръчителната доза. 

  • Хранете се като гърците

Средиземноморската диета включва много зеленчуци и плодове, полезни мазнини и пълнозърнести храни. Тя е отличен хранителен режим за всеки, който иска да се поддържа млад и в добра форма.

  • Откажете цигарите

Всички знаем колко е вредно пушенето, че ни състарява и води до болести, но не избягвайте само цигарите. Вейповете и наргилетата също вкарват много токсини в тялото. 

  • Движете се

Да седиш повече от два часа е вредно. Старайте се да ходите поне по 5 км на ден и на всеки два часа се опитвайте да се поразтъпчете.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.