От началото на пандемията от коронавирус експертите непрекъснато ни съветват да избягваме струпването на обществени места, да спазваме дистанция и да носим предпазни маски. Но колкото и добре да сме „екипирани“ срещу COVID-19, все пак има 9 особено опасни места, на които няма да видите лекар. Ето кои са те.

9 места, които запознатите с коронавируса избягват

Обществени тоалетни

Ако можете да си ги спестите, по-добре го направете. Колкото и добре да се поддържат в новите условия, това са най-опасните места, казва д-р Неа Виас (специалист по семейна медицина в клиниката в Кливланд Мейдийлд Хайтс) пред thehealthy.com. Ако все пак посещението не търпи отлагане, тогава измийте ръцете си на влизане, а после на излизане още ведъж.

Банката

Нали помните, че парите са сред най-мръсните неща, които можем да пипнем. Така че ако можете да си свършите работа онлайн, по-добре пропуснете ходенето в банката. Освен това използвайте кредитни и дебитни карти при плащане, за да намалите риска от предаването на коронавирус.

Малки претъпкани ресторанти

В момента е трудно да намерите претъпкан ресторант, но ако се окаже, че попаднете в такъв, бъдете много внимателни. Ясно е, че няма как да носим маски по време на хранене, така че стойте на по-голямо разстояние от останалите.

Барът

Ако нямате търпение да „полеете“ лятото в близкия бар, може би не е съвсем добра идея. Затворените помещения крият висок риск, затова по-добре изберете открити пространства.

Църквата

Макар по Великден представителите на Църквата у нас да ни уверяваха, че любовта от Господ трябва да е по-силна от страха от COVID-19, със сигурност не е добре да посещавате подобни места, когато в тях има много хора. Така че ако сте сред вярващите, които имат нужда да засвидетелстват почитта си към Бог, проверете какви мерки за безопасност предприемат на вашето място.

Фитнес зали

Покрай извънредното положение се научихме как да спортуваме и в домашни условия, но пък фитнес залите са значително по-удобни. Имайте предвид обаче, че не са никак безопасни, защото има много повърхности, които да задържат бактериите. Добрата новина е, че когато залите се поддържат според хигиенните изисквания на здравните власти, няма страшно

Обществени басейни

Скорошни проучвания показаха, че коронавирусът може да се задържи по-дълго във водата. Затова обществените басейни са сред рисковите места, въпреки че хлорът във водата намалява силата на вируса.

Спа услуги

Всички имаме нужда от тях след толкова прекарано време у дома, само че по закон все още е забранено използването им. Ако намерите място, където са склонни да нарушат забраната, сериозно помислете по въпроса дали да се възползвате от тези услуги точно сега.

Молове

При тях положението е като с баровете. В големите търговски обекти има толкова много опасни повърхности – парапети, стелажи, бутони в асансьора…

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.