Чували ли сте за предизвикателството 1000 повторения за 30 дни?! Този януари това се превърна в една от маниите на всички, бленуващи за перфектна фигура. Реализирането изглежда просто, а резултатите – гарантирани.

За инициативата „Да раздвижим България за 30 дни"

Какво трябва да правим?! Много е просто, избираме си някакво упражнение и в продължение на 30 дни го правим с 1000 повторения. В случай че никакви ни няма в спортно отношение, може да се спрем на по-лесен вариант като 1000 крачки всеки ден.

„Нека всеки да се предизвика сам според физическите си възможности”, казва един от инициаторите на идеята - предприемачът Иван Димов.

Защо 30 дни?

След празниците обикновено повечето хора искат да влязат във форма и започват да тренират. Ентусиазмът им обаче отслабва само след няколко дни. Затова е важно да продължим поне 30 дни, защото след това тялото ни само ще „иска” тренировка, обясняват специалистите.

Методът

Методът с 1000-та повторения не е нов. Условието е да направим поне 1000 повторения възможно най-бързо. Ако изберем десет различни упражнения със собствено тегло и направим 100 повторения от всяко, това прави нужните 1000.

Може обаче да се спрем и само на един вид упражнение – клякания, коремни преси, лицеви опори, вдигане на гирички и т.н. Засичаме си време, започвайки от първото упражнение. Може да спираме между повторенията, когато вече не можем да продължим или когато направим 100 повторения.
 

47 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.