Руската компания KrioRus предлага безсмъртие срещу сумата от 36 000 долара. Разбира се, нещата не са точно така, както изглеждат. Компанията замръзява мозъка на починали хора и го съхранява, докато напредне толкова, че да може да го върне към живота.

Един от клиентите е Сергей Вороненков, който платил сумата и се надява някой ден майка му отново да е сред живите. Тя е един от седемдесетте мозъка и човешки трупа, които руската компания нарича свои пациенти и ги съхранява. Те са потопени в течен азот в контейнери, разположени в покрайнините на Москва. "Пациентите" са замразени при температура минус 196 градуса по Целзий, като целта е те да бъдат предпазени от разлагане.

"Съгласих се на тази процедура с майка ми, защото бяхме много близки с нея и това бе единственият ни шанс да се срещнем в бъдещето", заяви Вороненков, макар да няма никаква гаранция, че някога това ще се случи. 

Ръководителка на компанията Валерия Удалова също се възползвала от услугите, които предлага, и замразила любимото си куче. Разбира се, редица учени са върли противници на извършваното от KrioRus. Един от тях е ръководителят на Комисията за псевдонаука към Руската академия на науките Евгений Александров, който казва следното:

Пълни спекулации са надеждата да се възродим от мъртвите и да живеем вечен живот.
 

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.