Много хора се заблуждават, че ако пият много бира, ще се предпазят от проблеми с бъбреците. Е, имаме новина за вас - не разчитайте на това! По-добре наблегнете на пиенето на повечко вода, а ако добавите и една безценна билка, вече ситуацията ще е значително по-добре.

Коя билка помага при проблеми с бъбреците?

Има няколко имена - среща се под названията горски енчец, златица, златовръх или златна пръчица. Това е многогодишно тревисто растение, което у нас можете да намерите в планините, горите и тревистите местности. За най-сигурно обаче отскочете до някоя аптека, която предлага билки или потърсете онлайн.

Какви са ползите от златицата?

Най-често се използва при проблеми в отделителната систела - възпаления, пясък и камъни в бъбреците. Тази билка също така не позволява на урината да се задържи в пикочния мехур и да създаде предпоставка за появата на инфекции. В случай че вече имате проблем, златната пръчица прави така, че той да не се задълбочава.

В българската народна медицина цветовете на златната пръчица има и външно приложение - при трудно заздравяващи рани и циреи. Използва се под формата на лапи от стрити пресни или сухи листа като каша с вода или мляко.

За какво се използва помага?

Комбинира се страхотно с американската червена боровинка. Влиза в състава на лекарства срещу възпалителните процеси на уринарния тракт. Има диуретично, болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Ако предпочитате обаче по-натуралните неща, препоръчваме ви да си намерите самата билка.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.