Ако си мислите, че за кардио определено трябва да отидете на фитнес и да бягате на пътеката или са въртите колелото, грешите. Всяко енергично упражнение, при което сърцето започва да работи активно, може да се припише като кардио. 

Предлагаме ви някои от най-простите, но ефективни кардио упражнения.

Скачане на въже

Скоковете ускоряват сърдечната честота и са подходящи за абсолютно всички. Не бройте скоковете си - по-добре е да тренирате за време. Отделете минута за това упражнение, а след това две - постепенно увеличавайте времето за по-голям ефект.

 

Скачане настрани

Друг често срещан вид скачане е с приближаване и разделяне на краката. Започвате упражнението като скачате с разтворени крака, след което поставяте краката си заедно, редувайки двете позиции. За да направите упражнението по-ефективно, добавете движение с ръцете. Съберете ръцете над главата си, а после ги спуснете отстрани.

 

 

 

Тичане на място

Ако времето позволява - бягайте навън, ако не - можете да пробвате джогинг на място. Не „бягайте“ твърде бързо, поддържайте темпото си. Следете продължителността на упражнението - струва си да започнете с кратки периоди от време.

Бърпи

Бърпи е цял набор от упражнения, които се изпълняват с бързи темпове. Започнете с клякания, след това поставете ръцете си на пода и изпънете краката си назад.

Легнете на пода, после от поза за лицева опора вдигнете краката към ръцете си, изправете се, вдигнете ръцете нагоре и леко скочете. За начало 10 от тези повторения ще са достатъчни, но ако упражнението е много трудно, започнете с пет.

 

 

 

 

 

Скален катерач 

Това упражнение е малко по-просто от предишното. Сложете изпънати ръцете на пода, след което последователно вдигайте левия, а после десния крак към ръцете си. „Скалният катерач“ се изпълнява едновременно с бърза и бавна скорост.

Ако активното кардио не е за вас, помислете за йога. В тази система от упражнения тялото ни не работи по същия начин, както по време на нормален фитнес, но резултатът е почти същия.

 

 

 

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.