Коя жена не мечтае да може да си похапва сладки изкушения, колкото поиска, без да мисли за цифрата, която кантарът показва?! Е, изглежда има решение на този проблем. Каква е тайната на похапването на сладкиши, без това да се отразява на фигурата ни, разкрива специалистът по хранене от Париж Паскал Гурдон, пишат световните медии.

Възможно ли е наистина?

"Балансираното хранене, разбира се, е важно за здравето. Но в същото време има хора, които се хранят сравнително балансирано и в същото време продължават да качват килограми. И обратно - има и такива, които ядат нездравословни храни, но не качват нито грам... Следователно проблемът с наднорменото тегло е различен.

Човек е с наднормено тегло, ако яде повече, отколкото е необходимо на организма му. Например, ако консумирате 2000 килокалории на ден и имате нужда от 2000 килокалории, за да живеете, теглото ви ще остане стабилно. Но ако изяждате 2300 килокалории, а ви трябват само 2000 и го правите всеки ден, в един момент ще видите промени в теглото си – не веднага, а в дългосрочен план“, каза Гурдон, цитиран от БГНЕС.

Как да отслабваме?

Истината е, че трябва да се научим да спрем да ядем, когато вече не изпитваме глад. И понеже много от нас, възрастните, не умеят да разчитат правилно нуждите на тялото си, стигаме до проблеми със затлъстяването.

„Ако ядете десерт в момент, когато сте гладни и спрете, когато усетите, че сте сити, тогава няма да има проблеми. Но ако не искате да ядете и насила хапнете ябълка или кисело мляко, ефектът ще бъде отрицателен.

Друг проблем с наднорменото тегло е, че не си позволяваме да се забавляваме, когато ядем сладки неща. И когато ядем десерт с мисълта, че това е вредно и не бива да го правите и т.н., този продукт няма да бъде усвоен правилно от организма. И после пак ще обвинявате себе си ", обясни Гурдон.

2 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.