През последните години броят на хората, страдащи от различни панически разстройства вследствие на тревожни състояния се увеличава с всеки изминал ден. За най-голямо съжаление, тези състояния се отразяват както на нашето душевно и физическо здраве, така и на нашата коса, кожа и нокти. В такъв случай проблемите няма как да бъдат скрити от околните и ние трябва да направим всичко необходимо, за да преодолеем този момент.

Типично за всяка жена е желанието да има хубава и гъста коса, която да изглежда добре и да бъде здрава. При голяма част от хората обачe именно косата е най-потърпавшва при силен стрес и душевен дисбаланс.

  • Косопад 

Загубата на значително количество коса при голяма част от случайте се дължи на стреса. За да се справим, трябва да спрем да третираме косата си с химикали и да се опитаме да я заздравим, като за целта може да използваме различни продукти на билкова основа.

  •  Бързо омазняване

Не е новост за никой, че когато сме подложени на стрес, косата се зацапва и омазнява много по-бързо. Важно е обаче да знаем, че ако мием косата си прекалено често, това също ще я увреди. 

  •  Побеляване е загуба на цвета

Често дискомфортът води до пръждевременно побеляване на косата и загуба на естествения ѝ цвят.

  •  Косата е дехидратирана и изтощена

Никога не трябва да забравяме, че всеки един външен фактор се отразява неблагоприятно на нашето здраве. Не напразно трябва да имаме предвид, че нещо подобно може да ни се случи и трябва да реагираме бързо преди проблемът да е станал по-сериозен.

В едно нещо обаче трябва да бъдем сигурни, а именно че ако не опитаме да се справим с реалния проблем и да се почувстваме по-добре, то каквито и грижи да полагаме за косата си, тя винаги ще изглежда и ще бъде изтощена и слаба.

18 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.