Никой няма време да прави омлет и филийки с авокадо, нали така?

Има по-голям риск от болести на сърцето

Много хора са твърде заети, за да закусват или просто се опитват да намалят калориите. Изследвания от университета Харвард показват, че мъжете, които пропускат закуска имат 27% по-голям шанс да развият сърденични болести. 

По-вероятно е да развиете диабет

Пропускането на закуска влияе на нивата на кръвната захар. Резултатите от друго проучване на университета от Харвард сочат, че жените, които пропускат закуска имат 20% по-голям шанс да развият диабет тип 2. Версията е, че когато не ядем дълго време, а после се нахвърлим на храната, това води до инсулинова резистентност.

Може да напълнеете

Ако пропуснем закуска, ще ядем по-малко и ще отслабнем, нали така? Изследванията показват друго. Хората, които закусват, особено с яйца или авокадо, са по-склонни да водят здравословен живот и да внимават какво ядат. Освен това тези, които пропускат закуска, са по-склонни на компенсират по-късно през деня с мазни и въглехидратни храни. 

Метаболизмът ви ще се забави

Когато не ядете, тялото ви намаля разхода си на енергия, за да компенсира дефицита на калории. Освен това, когато спим метаболизмът също се забавя. Проучванията показват, че закусването сутрин води до повече изогрени калории по време на сутрешна тренировка и по-стабилни нива на кръвна захар през деня.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.