Страдали ли сте от инсомния? Какво ще стане с тялото ви, ако никога не заспите отново? 

Според д-р Фред Меркола една вечер безсъние е еквивалетна на напиване, защото замъглява мозъка по същия начин. 24 часа без сън могат да доведат до параноя, халюцинации и дори психоза. А ако една вечер ви се отрази толкова зле, какво ще стане, ако не спите 2 - 3 подред?

Според изследвания губим 25% мозъчна продуктивност за всеки 24 часа безсъние. Ще имате проблеми с разпознаването на хора, имунната ви система ще се отслаби, а координацията ще стане много трудна.

Интересна история разказва за един ученик, който отишъл на училище след 48 часа безсъние. Седнал на пейката и си поприказвал с друг, но в един момент се появил угрижен учител, който го попитал с кого си говори. Оказало се, че през цялото време е халюцинирал присъствието на съученика си на пейката.

Знаете ли, че също така един от методите на ФБР при разпит е да не позволяват на задържаните да спят дълго време, което освен че води до лудост, кара жертвите да дават грешни показания?

Рекордът за най-дълъг период на безсъние пък държи Анди Гарднър, който е успял да издържи 11 дни без сън през 1964 година.

 

46 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.