На теория да свалиш няколкото килограма в повече изглежда лесно. Трябва да намалите храната и да се захванете със спорт. Само толкова и тялото мечта ще е на лице съвсем скоро. Ако пък нямате воля за спорт, на помощ идват чудодейните хапчета и още по-вълшебните прахчета. С тях можете да ядете колкото искате и резултат пак ще има, защото са вълшебни. Така поне казват рекламите.

В действителност всеки, който поне веднъж е започвал битката с килограмите знае, че не е лесно. Кантарът става враг номер едно. Хладилникът се превръща в жесток съблазнител, а близките все ви убеждават, че няма нито смисъл, нито нужда да се изтезавате.

Истината е, че няма един универсален начин, подходящ за всички. Затова има безброй хранителни и спортни програми, в който човек да се включи. Добавките често нямат обещания ефект, а относно диетите - рязкото ограничаване на някой видове храна или тоталният калориен дефицит (изразходвате повече калории, отколкото приемате) дават краткотраен ефект. Стрелката на кантара отново ще клони на дясно щом си върнете стария начин на хранене. 

Балансирайте нещата с тези прости съвети

№ 1 Първото правило е движение. Това е сигурен начин, че тялото ви гори калории и отслабвате! Тренирайте поне 3 пъти в седмицата. Посещението на фитнес залата има алтернатива - зумба, спининиг, кросфит, тенис на маса/корт, бокс и плуване, от вас зависи.

№ 2 Следва да намалите приема на сладкото. Всички рафинирани и преработени изкушения - вафли, кроасани, близалки, бонбони, газирано и шоколади, носят временна наслада. Хапнете пресен или сушен плод или малко мед, така постепенно ще се отървете от сладката зависимост.

№ 3 Пийте вода! Тя забързва метаболизма! Помага в разграждането на веществата, залъгва чувството на глад, съответно помага в борбата с килограмите. Когато пиете повече вода, тялото се дренира по естествен начин. Така ще се отървете от  досадното подуване.

№ 4 Изберете един ден от седмицата, който да ви е разтоварващ. Приемайте само течности - чай, вода, пресни сокове и смутита.

Промяна гарантирано ще има, само дайте на тялото си време, за да заработи на правилната честота.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.