За жалост, според редица проучвания, творческите умения и възможността за реализиране на нови идеи, без значение в каква насока са те, не са част от силните черти на характера на по-голяма част от хората в наше време. Не напразно се смята, че потенциалът и капацитетът са на различно ниво всеки един. Но това, както и почти всичко около нас, може да бъде променено. 

Защо е важно да бъдем креативни? Креативността е в основата на личната мотивация, успех, щастие, както и доброто физическо и психическо състояние. Тя определя средата на живот, както и начина, по който се случват нещата.

Ето какво още трябва да знаем за креативността:

  • Благодарение на новите идеи и хрумвания човек се усъвършенства и обогатява. Получаването на нови знания и умения развива и тренира мисълта, както и подобрява продуктивните способности.

  • Креативността изгражда и утвърждава независимост. Напълно в стила на един свободен и умен човек, креативните личности много по-лесно успяват да намерят решение на всеки един проблем. Често благодарение на абстрактното и иновативното си мислене тези хора успяват да се измъкнат от трудни и тежки ситуации, печелейки.
  • Забавните и креативни нови хрумвания променят успешно сивото ежедневие и избутват еднообразието на много заден план. Благодарение на заетостта човек забравя да мисли за своите проблеми и успешно ангажира съзнанието си с неща, които го държат далеч от тревогата.
  • Креативните хора са по-щастливи. Те успяват да бъдат достатъчни сами на себе си, без да е необходимо да бъдат на специално място със специален човек.
  • Иновациите и хубавите нови идеи, печелят уважението на хората. Интелигентността и острият ум винаги правят впечатление на хората, които ни заобикалят.
34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.