Мнозина са учените, доказали положителното влияние върху децата на четириногите любимци, които ги учат на не едно и две неща. Кучетата освен предани, изключително интелигентни и всеотдайни, умеят да обичат истински, а също и отлично се справят със закрилата на своите стопани.

Ето и някои от любопитните факти, които със сигурност биха ви убедили да вземете в дома си куче, което да бъде и новият член на вашето семейство.

Спокойствие

Кучетата, подобно на конете, успяват да успокоят децата. Бидейки винаги около тях, те усещат, когато детето е напрегнато и точно в тези моменти успяват да се сближат още повече.

Преданост

Кучетата никога не биха предали своите стопани. Полагайки ежедневна грижа и обгръщайки ги с много любов, четириногите любимци успяват да се отблагодарят на господарите си със своята преданост и обич.

Облекчаване на стреса

Кучетата не могат да говорят, но винаги са на среща при нужда. Децата често говорят на своите домашни любимци, макар да знаят, че няма как да получат отговор. По този начин няма как да бъдат нахокани и осъдени за своята постъпка, но могат да получат облекчение, споделяйки на своите космати любимци.

Истинско приятелство

Кучето е най-добрият приятел на човека. То е способно и винаги готово да рискува собствения си живот, за да спаси своя стопанин в неприятна ситуация.

Отговорност

Кучето учи децата да бъдат отговорни. Малчуганите са наясно, че трябва извеждат, къпят и хранят всекидневно своите любимци, за да могат да изградят в тях необходимите навици. Така то ще може да живее заедно с тях, без да прави пакости и без да предизвиква допълнително напрежение.

Научаване на повече за последствията

Децата стават свидетели, когато родителите наказват или се карат на кучето, когато то е направило нещо нередно. Тези на пръв поглед маловажни ситуации дисциплинират малките момичета и момчета.

Изграждане на по-силна имунна система

Кучетата са опасни за своите стопани, когато не се полагат достатъчни грижи за тях. Когато не се почистват и къпят, след разходка. Когато едно дете расте, покрай куче, то успява да изгради и закали своята имунна система. Смята се дори, че кучетата предотвратяват появата на астма и алергии.

50 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.