Здравословният начин на живот е изключително важен за всеки от нас, за да се чувстваме добре. За жалост, колкото и добре да осъзнаваме необходимостта от баланс във всяко едно отношение, доста често не успяваме да се справим с тази задача.

Кога настъпва промяната?

„Самата промяна винаги започва от вътре – с някакво осъзнаване. Опитвал съм най-различни начини да тренирам хора, които не се мотивират сами. Най-лесно идва промяната, когато сме ударили дъното, когато нямаме други опции, когато всичко в тялото ни боли, когато едва се движим, когато постоянно сме болен. Тогава доста хора успяват да получат просветление и да решат да сложат точка и да кажат: Омръзна ми! Искам да живея друг живот, по друг начин“, разказва личният треньор Лазар Радков в телевизионно интервю.

Мотивацията на спазването на режим

Специалистът споделя още, че повечето хора започват да спортуват и да спазват диети най-вече водени от естетични желания. Всъщност и самата естетична индустрия говори основно за това, без да акцентира върху здравето, което е основополагащо.

„Четирите колони на живота са движение, хранене, почивка и забавление. Ние трябва да се грижим за всяка една от тях да е достатъчно стабилна. Хората, които имат болежки, имат свръхтегло, всичко ги боли, обикновено успяват да се погрижат само за една от тези колони“, добавя още експертът.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.