Пробвали ли сте да тренирате на бавна музика?! Вероятно не и това си има причина. Бързата е много по-мотивираща и надъхваща, помага ни да издържим на високо натоварване.

Това установиха италиански психолози и неврофизиолози при специален експеримент. Специалистите забелязали, че бързите мелодии помагат да понасяме натоварванията по време на заниманията със спорт или фитнес, съобщи ТАСС.

Учените наблюдавали момичета на бягащата пътечки и на силов тренажор като проследили пулса и изтощеността им след 10-минутна тренировка. Според резултатите се оказало, че музиката влияе повече при тренировка за издръжливост, отколкото при силови упражнения.

„Наблюденията ни показват, че сърцето на доброволците, слушащи бърза музика по време на тренировка, бие максимално бързо, при това те почти не се оплакват от натоварване. Засега сме изучили само темпото на музиката, но в бъдеще бихме искали да проверим и влиянието на жанровете, мелодията и текста за издръжливостта на спортистите”, обяснява проф. Лука Ардиго от университета на Верона.

28 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.