Дистанционната работа не е нещо съвсем ново през последните години, но по време на пандемията се превърна в предпочитаната форма за полагане на труд. Истината е обаче, че работата от дома не е най-полезното нещо на света, твърдят британски учени, които разработиха модел, показващ какво ще се случи с тялото ни, ако това продължи 25 години.

Модел

Името му е Сюзан и е създаден от специалистите на търсачката за кандидатстване за работа Дайректли аплай, пише в. Mirror.

"Докато маршрутът от леглото до бюрото осигурява повече свободно време и независимост, дали физическите последици за тялото и психиката си струват?", питат те.

Сюзан може и да не губи време в пътуване до работното място, но е със сухи и зачервени очи от взиране в компютъра по цял ден. Заради дългото време, през което седи с лоша стойка, вратът ѝ е удебелен и протегнат напред, раменете са отпуснати и е прегърбена.

Освен това ѝ липсва витамин D, което предизвиква косопад и бледа кожа с повече бръчки. На всичкото отгоре е и затлъстяла заради по-честото похапване, а липсата на човешки контакти и преработването са увеличили стреса.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.