Колко често се гримирате? Каква козметика използвате? Чувствате ли се по-добре, когато сте гримирани? За по-голяма част от жените днес гримът се е превърнал в ежедневна рутина, която осигурява необходимото лично самочувствие.

Често, когато искаме да се преобразим изцяло или просто да подобрим външния си вид, прибягваме към козметичните продукти, които сме закупили от някой квартален козметичен магазин. Преди обаче да посегнем към употребата на закупените кремове, спирали, пудри и червила, трябва да се уверим в тяхното качество. 

 

Ето кои са основните правила, които никога не трябва да се забравят и пренебрегват:

Правило 1. Не споделяйте лични гримове с ваши близки и приятелки.

Всяка кожа е различна и всеки се нуждае от продукт, който да отговаря и да бъде подходящ за него самия. Когато определен човек страда от някакъв дерматологичен проблем, той трябва да има отлична хигиена и да поддържа кожата си винаги чиста. При използване на едни и същи четки и продукти от различни хора, дерматологичният проблем може да се разпространи и симптомите да се появят при всички.

Правило 2. Не използвайте изкуствени мигли.

Изкуствените мигли, изработени от какъвто и да е косъм, вредят и дразнят очите. Естествените мигли се увреждат сериозно и възстановяването им понякога е почти невъзможно.

Правило 3. Никога не лягайте, преди да сте почистили и отстранили грима, нанесен по-рано през деня.

Гримът запушва порите и не позволява на кожата да набави необходимия ѝ кислород. Вследствие на което тя не може да се възстанови и това води до появата на черни точки и акне.

Правило 4. Всеки един козметичен продукт има своя срок на годност.

Датата, определена от производителя, трябва да се проследява и спазва стриктно, тъй като след този определен период, продуктът не бива да се използва.

Правило 5. Не използвайте прекалено много грим.

Колкото по-голямо е количеството на грима, нанесен върху кожата ви, толкова по-дълъг става периодът, необходим за нейното успокояване и възстановяване след това. Препоръчително е, когато няма реален повод, тежкият грим да се ограничи и дори спести напълно.

„ Усмивката е най-красивият грим за една жена“, макар и с леко комерсиален привкус е хубаво да загатнем за истината, съдържаща се в тази фраза. Колкото по-внимателно и отговорно се отнасяме към нашата кожа, толкова по-красива ще бъде тя и в пъти по-щастливи и доволни ще бъдем ние! 

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.