Поредната история за COVID-19 определено ни кара да настръхнем. Каквото и да сме чели и слушали досега за заразяването с вируса, изглежда ситуацията и информацията се променят с всяка изминала секунда. Поне за това говорят данните на служители в американския Център за контрол и превенция на заболяванията, съобщи Daily Star.

Необичаем случай

Историята всъщност е още от март месец. На 19 март заразена с коронавирус жена пристига в Китай от САЩ и се поставя в изолация за две седмици. В продъжение на 14 дни жената стояла само в апартамента си и иключила всякакви контакти с външни хора, за да е сигурна, че няма да зарази никого, макар че нямала видими симптоми на заболяването. Въпреки факта, че била изключително прецизна и внимателна относно мерките, се оказало, че заразила десетки свои съседи. 

Как се е пренесла заразата?

Последният тест установил, че жената има антитела и изглежда е "оставила" от вируса в асансьора на сградата като по този начин, когато нейни съседи се качили, се заразили. Експертите предполагат, че заразените са докоснали носа и устата си след като пипали копчетата в асаньора. Това отново показва, че най-опасни всъщност са случаите без симптоми, защото именно така става най-сериозното разпространяване на болестта.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.