На фона на всички колажи на тема "Природата си взима заслужена почивка от хората", стана ясно, че животните също не са защитени. Експертите отбелязват, че коронавируси има и при животните, но те са съвсем различни от тези при хората.

Въпреки това, тигър на име Надя, който се намира в зоопарка в Ню Йорк, е първият известен случай на животно, заразено с COVID-19 в САЩ, твърдят от зоопарка. Резултатите от теста са потвърдени от Националната лаборатория за ветеринарни услуги в Айова.

google images

Смята се, че Надя, заедно с шест други големи котки, са били заразени от асимптоматичен пазач на зоопарка. Животното има един от най-значителните симптоми на заразата - суха кашлица.

"Надя, четиригодишна малайска тигрица, има положителен тест за COVID-19. Тя, нейната сестра Азул, два амурски тигъра и три африкански лъва също имат суха кашлица, но се очаква да се възстановят бързо”, съобщи BBC.

Тествани са и други животни от зоопарка - леопарди, гепарди, пуми, но се оказва, че всички те са здрави.

"Това е първият път, в който човек е заразил животно и животното се е разболяло", каза преди дни Пол Кале, главният ветеринарен лекар в зоопарка.

Има изолирани случаи на домашни любимци, които имат положителен тест за коронавирус, но експертите подчертават, че няма доказателства, че те могат да се разболеят или да разпространят болестта, отбелязват още от BBC.

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.