Вода

Най- лесният начин да изглеждаме добре сутрин, е да пием  вода. Всички сме чували как трябва да пием по 8 чаши вода на ден. Освен, че предпазва ставите и регулира телесната температура, водата хидратира кожата. Нали знаете ,че трябва да пием по чаша вода през 1-2 часа? Е, докато спим, пропускаме това и се събуждаме дехидратирани. После си правим кафе и ставаме още по-дехидратирани. Много е важно да започнем сутринта си с една-две чаши вода преди всичко останало. 

Станете час по-рано

Колко неща можем постигнем, ако ставахме един час по-рано? Имаме време за тренировка, душ, закуска.Няма да се налага да бързаме и да се изнервяме. Така даваме добър старт на деня  и можем спокойно да отделим малко време за себе си. 

Музика

Настроението не се отразява на начина, по който изглеждаме и възприемаме света. Когато се чувстваме по- уверени, се възприемаме като по- красиви. Според проучване от 2009, да си уверен и позитивен те прави по-привлекателен. Всички видове музика могат да повлияят на деня ви. Дори тъжните песни могат да ви направят по-спокойни. Ако се вдъхновите, може и да попеете, доказано е,че бори стреса.

Потготовка от вечерта

Как изглеждаме сутрин много зависи от това какво правим вечер. Например, ако пием по 2-3 чаши вино и после се събудим и пием 2 кафета, кожата ни няма да ни е много благодарна.Храни със много захар са особено вредни преди лягане , защото се отразявам зле на съня. Когато не се наспим, тялото ни отделя стресови хормони и това води до акне. Вечер се потгответе за сутринта, направете си списък със задачки за деня, помислете какво ще облечете. Не оставяйте всичко за сутринта. 

32 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.