Вода

Най- лесният начин да изглеждаме добре сутрин, е да пием  вода. Всички сме чували как трябва да пием по 8 чаши вода на ден. Освен, че предпазва ставите и регулира телесната температура, водата хидратира кожата. Нали знаете ,че трябва да пием по чаша вода през 1-2 часа? Е, докато спим, пропускаме това и се събуждаме дехидратирани. После си правим кафе и ставаме още по-дехидратирани. Много е важно да започнем сутринта си с една-две чаши вода преди всичко останало. 

Станете час по-рано

Колко неща можем постигнем, ако ставахме един час по-рано? Имаме време за тренировка, душ, закуска.Няма да се налага да бързаме и да се изнервяме. Така даваме добър старт на деня  и можем спокойно да отделим малко време за себе си. 

Музика

Настроението не се отразява на начина, по който изглеждаме и възприемаме света. Когато се чувстваме по- уверени, се възприемаме като по- красиви. Според проучване от 2009, да си уверен и позитивен те прави по-привлекателен. Всички видове музика могат да повлияят на деня ви. Дори тъжните песни могат да ви направят по-спокойни. Ако се вдъхновите, може и да попеете, доказано е,че бори стреса.

Потготовка от вечерта

Как изглеждаме сутрин много зависи от това какво правим вечер. Например, ако пием по 2-3 чаши вино и после се събудим и пием 2 кафета, кожата ни няма да ни е много благодарна.Храни със много захар са особено вредни преди лягане , защото се отразявам зле на съня. Когато не се наспим, тялото ни отделя стресови хормони и това води до акне. Вечер се потгответе за сутринта, направете си списък със задачки за деня, помислете какво ще облечете. Не оставяйте всичко за сутринта. 

Напиши коментар