Като става дума за спорт или ще се потим като животни, или няма никакъв смисъл. И понеже всички искаме да влезем във форма за нула време, ето кои тренировки горят най-много калории.

Топ спортове за поддържане на добра форма

  • Тенис

Шах за атлети. В тениса има толкова много мисъл и динамика, че изобщо няма да усетите как сте изгорили около 700 калории за час. Това, което го прави толкова интензивен е постоянната смяна на посоката на топката и смяната на темпото. 

  • Каране на ролери

Карането на ролери е добър баланс между кардио и силова тренировка. Подобно на карането на кънки, карането на ролери включва много мускулни групи. Според данните може да изгорите около 600 калории. Ако си направите и няколко спринта, ще ускорите сърдечния ритъм и ще изгорите още повече калории. 

  • Бягане

Можете да изгорите около 650 калории за час при сравнително ниска скорост. То натоварва цялото тяло и е супер лесно да го включим в рутината си. Всичко, от което се нуждаем, са шише вода и маратонки. И евентулно да отворят парковете. 

  • Скачане на въже

Има причина боксьорите да скачат на въже. То подобрява работата с крака и ускорява сърдечния ритъм. Ако скачате на въже 1 час ще изгорите около 1000 калории. И най-добрата част е, че може да го правите навсякъде и по всяко време. А пък и е забавно.

  • Таекуондо

Като става дума за изгаряне на калории, таекундото печели черния колан сред бойните изкуства със впечатляващите 900 калории на час. Идва от Корея и се практикува от около 2000 години. Изисква много бързина, концентрация и бързи рефлекси. Освен това е супер готино и Нео от Матрицата го научи за секунди. 

На вас кои са ви любимите спортове? 

218 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.