В сезона на всички вируси и инфекции, за да се предпазим от тях добре трябва да знаем какво да правим и да поддържаме здрава и укрепена имунната ни система. Макар и най-елементарни и обикновени, именно тези фактори, които ще ви припомним, оказват най-важно влияние върху нашето здраве.

  •  Сън

Сънят лекува! Благодарение на почивката, която той осигурява на тялото ни, организмът успява да си отпочине и да се зареди с нови сили. Препоръчителното време за нощен сън е осем часа. При всички случаи обаче не трябва да се прекалява с дългия сън и излежаване в леглото.

  • Чисти ръце

Още от ранна възраст всеки много добре знае, че трябва да мие редовно ръцете и лицето си, за да може да ограничи достъпа на всички микроби. Използването на антибактериални гелове или мокри кърпи също помага. Важно също така е да подсушаваме ръцете си, след като ги измием, защото мокрите ръце разпространяват повече микроби.

  • Почивка

Поради ред причини, трябва да отделяме и предоставяме достатъчно време на организма и тялото ни, за да си почине от ежедневното натоварване и стрес. Времето за релакс, макар и малко, всеки ден ни зарежда с нови сили и свежа енергия.

  • Чист въздух

Не напразно планината е едно от най-препоръчителните места за отдих. Чистият въздух е един от най-важните и необходими елементи за нашето тяло. Предвид значителната замърсеност в градовете, в които живеем и работим, е хубаво по един път седмично да ходим на планина.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.