Всички знаем колко е важно да пием вода, за да хидратираме добре тялото си. Понякога обаче залисани в ежедневните си задължения забравяме да посягаме към чашата или бутилката достатъчно често. А ето и трите основни признака, които разкриват това.

Лош дъх

Разбира се, причините за лошия дъх може да бъдат и други. Недостатъчното количество изпита вода обаче е причина и за недостатъчното количество слюнка. А тя е от голямо значение, защото има антибактериални качества. Така че по-малко слюнка означава повече бактерии в устата и оттам и лош дъх.

Суха кожа

Сухата кожа е може би най-видимият признак на недобра хидратация на организма. Ако не пиете достатъчно вода, кожата не може да си набави всички хранителни вещества и течности, от които има нужда.

Мускулни спазми

Активно спортуващите сред вас са наясно, че по време на тренировка е добре да се пие вода. Една от причините е, че липсата на вода и тренирането водят до прекомерно загряване на мускулите, което води до спазми. Те може да са причинени и от високо ниво на натрий и калий в кръвта.

Тагове
33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.