В периода, в който всички вируси и бактерии са най-активни и застрашават нашето здраве. е хубаво да знаем как да се предпазим. А можем ли да се справим без скъпоструващи медикаменти, които често повлияват негативно на нашето здраве?!

Медът и орехите са две съставки, които са изключително полезни, благодарение на съдържащите се в тях калий, холин и флуорид, а също и ватамини. Консумирайки ги в комбинация, те подсилват имунната ни система, а също и предодвратяват редица други тежки здравословни проблеми.

  • Медът и орехите понижават високото кръвно налягане.

Препоръчителната доза при ежедневен прием е около 50-100 гр., като през останалата част от деня е хубаво да се ограничи приемът на други продукти, съдържащи захар и сол.

  • Хапвайте мед и орехи при анемия.

Доказано е, че при хората, страдащи от този здравословен проблем, медът и орехите са изключително важни. Ето защо е хубаво да бъде приготвена съставката и да се консумира три пъти дневно по 50-100 гр.

Освен всичко друго е хубаво да знаем, че когато ги хапваме заедно, ние се грижем за здравето на кръвоносните ни съдове. Също така се грижим се за имунната ни система, намаляваме и риска от развитието на Алцхаймер, грижим се за нашата храносмилателна система и подобрябваме функциите на щитовидната ни жлеза.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.