Всички, изкушени от темите веганство и вегетарианство, със сигурност ще могат да изложат поне 10 различни довода защо не трябва да ядем месо. Безспорно хранителният режим, включващ повече плодове и зеленчуци е много здравословен, но може ли да се каже същото, в случай че напълно изключим месото от менюто си?

Какво ни причинява липсата на месо?

Подобна диета оказва сериозно влияние върху психическото здраве, твърдят изследователи. Според тях хората, които спазват подобно ограничение, са по-склонни към изпадането в депресивни състояния, безпокойство и самоубийство. Това твърди ново проучване, публикувано в Critical Reviews of Food Science and Nutrition.

Изследването

Изводите са направени на базата на данните от 18 по-ранни проучвания. В тях участвали близо 150 хил. почитатели на месото и малко над 8500 въздържатели от Европа, Азия, Северна Америка и Океания. И крайните резултати са категорични – 11 проучвания сочат, че вегетарианците и веганите са с по-лошо психологическо здраве от месоядците. По-задълбочените проучвания показват същото – ядящите месо са с по-добра психика.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.